اشتغال و كار بانوان در نگاه قرآن و حديث (1) -4
تعامل اجتماعي بالاترين سرمايه
بر اساس معارف اسلام نيروي انساني، تن سالم و نیروی جوان سرمايه يك جامعه است و پول وسیله تسهیل تعامل است و هیچ نیازی را به خودی خود برآورده نمیکند. تن سالم و نیروی جوان سرمايه جامعه است؛ اما چگونه ميتوان بدون تعامل اجتماعي این انرژي را در راستاي رفع نيازمنديها به كار گرفت؟
د: تعامل اجتماعي بالاترين سرمايه
به راستی چه چيزي سرمايه جامعه محسوب ميشود؟ آیا سرمايه جامعه انسان عاقل و با درايت و كارآمد است يا پول او؟
بر اساس معارف اسلام نيروي انساني، تن سالم و نیروی جوان سرمايه يك جامعه است[1] و پول وسیله تسهیل تعامل است و هیچ نیازی را به خودی خود برآورده نمیکند. تن سالم و نیروی جوان سرمايه جامعه است؛ اما چگونه ميتوان بدون تعامل اجتماعي این انرژي را در راستاي رفع نيازمنديها به كار گرفت؟
خداوند انسانها را محتاج یکدیگر قرار داده است تا هم جامعه واحد باشد و هم شكوفايي براي همگان ممكن گردد.[2] ملعون خدا و پیامبر(صلی الله علیه و آله) است کسی که سر بار دیگران باشد.
چگونه ميتوان هم عزت نفس خويش را حفظ كرد و هم استقلال اقتصادي و هم دين خود را؟ آيا دين اسلام تدبيري انديشيده است که علاوه بر حفظ عزت نفس زنان، از بردهداري و استعمار جنسي و شغلي آنان جلوگيري كند؟ چيزي كه «تِجارَةً عَنْ تَراضٍ مِنْكُم»[3] بر آن صدق كند و دو طرف تجارت راضي باشند؟ تجارتي همه جانبه به نام زندگي مشترك. بنياني كه بهتر و ارزشمندتر از آن نزد خدا وجود ندارد و خداوند ضمانت كرده است كه از آن حمايت كند و زوجین را از فضل خود بی نیاز سازد.[4]
____________________________________________________
پینوشتها:
[1]. مؤمنون/ 55؛ شعراء/ 133؛ قلم/ 14؛ نوح/ 12؛ مدثر/ 13.
[4]. همان؛ نور/ 32.
منبع: ماهنامه اطلاعرسانی، پژوهشی، آموزشی مبلغان، شماره 217.
تاریخ ارسال مطلب : شنبه ١٤ مهر ١٣٩٧ / شماره خبر : ٤٠٣٢٤٨ / تعداد بازدید : 171/
/